Standard kulcsokDispozitiv, pentru, aplicat, cant, ABS, GOLIATH, Masina, manuala, pentru, aplicat, cant, GOLIATH, cu, motor, electric, si, dispozitiv, pentru, aplicat, clei, este, un
 
Marti -  27 Septembrie 2016
 
Index firme  |  Catalog produse  |  Anunturi  |  Stiri  |  Evenimente
 
  Autentificare  |  Solicitati parola
   
 
  Inregistrare articol in catalog
 
  Modificarea datelor
  Indexul alfabetic al articolelor
  Navigare in catalog
 
  inapoi la rezultat
  Facebook
       tipareste        trimite
 
 
MASINI DE APLICAT CANT
 
 
Dispozitiv pentru aplicat cant ABS GOLIATH
( 27 Aprilie 2006 )
 
 
 
Masina manuala pentru aplicat cant GOLIATH cu motor electric si dispozitiv pentru aplicat clei este un produs conceput dupa cea mai moderna tehnologie.
Aceasta masina poate fi utilizata atat in fabrici, cat si in atelierele micilor intreprinzatori.
Masina poate fi folosita atat manual cat si stationar pe suprafete drepte si curbe(convex sau/si concave) randamentul masinii fiind acelasi cu cel al unei masini stationare.


Caracteristici tehnice

Latime cant 15-45mm
Grosime cant 0,3-2 mm
Tensiune 230V~50 Hz
Performanta 515 W
Temperatura 160°
Racord 2,1 A
Viteza 4m/min.
Greutate 7 Kg
Siguranta F3, 15 A, 250 V4


Clei recomandat: DORUS KS 224/2 (sau asemanator) cu temperatura de topire - pana la 150 °C si viscozitate - pana la 15 000 mPa.

Umblati cu atentie sporita, nu atingeti piesele deschise calde/fierbinti ale unitatii de aplicare a cantului - din motive care tin de functionarea masinii nu este posibila acoperirea acesteia cu un dispozitiv de protectie. Se recomanda folosirea manusilor.
Utilizati dispozitivul numai pentru operatiile pentru care a fost conceput. Din motive care tin de temperatura ridicata a dispozitivului, utilizati masina numai in conditii normale, departe de materiale inflamabile. Nu indepartati aparatoarele de siguranta. Nu utilizati dispozitivul in incaperi cu un nivel ridicat al umiditatii, in ploaie sau in incaperi cu pericol de explozie. Utilizarea se face numai in incaperi bine aerisite pentru o aplicare cat mai buna a cleiului. Inainte de fiecare punere in functiune verificati cablul de racord si stecherul.
Operatiile la instalatia electrica se fac numai de un specialist / electrician. Instalatia are voie sa fie legata numai printr-un comutator de protectie max. 30 mA. Nu transportati masina de cablul de legatura. Nu inclinati masina, cand se afla in stadiu incalzit/fierbinte.

Punerea in functiune
Despachetati masina de aplicat cant, asezati-o pe un suport drept si montati dispozitivul dupa cum urmeaza: instalati placa, care aluneca si parghia de strangere (fig. 1)
Introduceti dispozitivul de conducere a cantului (fig. 2)
Masina lucreaza cu 230V si este echipata cu priza/stecher si cablu de legatura.
Umpleti recipientul de clei cu marca de clei recomandata (fig. 3)
Invartiti comutatorul (fig. 4), siguranta de control lumineaza.
In acel moment, a luat sfarsit, etapa de incalzire.
Odata cu atingerea temperaturii, dupa ca. 15 min., avansul intra in functiune automat; se recomanda, la pornirea la rece, sa asteptati inca 2 min., pentru ca amestecarea cleiului in recipient sa se faca uniform.
Instalarea cantului: Cele 3 dispozitive de conducere a cantului se instaleaza, in asa fel, pe materialul de cantuit, incat cantul sa se miste liber pe masina. (vezi fig. 5 si 6).
Pentru a instala dispozitivul de conducere din mijloc, cantul se poate indruma pe partea de intrare (fig. 7), aici impingerea rolei de presare intr-o parte facandu-se manual.
Dispozitivul de conducere frontal se poate instala odata cu, cantul (fig.8). Instalarea presiunii grosimii cantului pe rola de aplicare a cantului. Strangerea surubului moletat/zimtuit (fig. 9) grosime cant: 2 mm
Slabirea surubului moletat zimtuit grosime cant: 0,5 mm. Dupa terminarea lucrului, strangeti intotdeauna surubul moletat pentru evitarea incleierii acestuia.

Dozarea cleiului / adezivului este posibila numai in stadiu incalzit. Pentru cantitatea corecta se utilizeaza parghia de dozare (vezi fig. 10). Se slabeste cu ajutorul surubului de strangere. Parghia o miscati apoi in functie de nevoie in fata sau in spate - cu atentie, foarte usor/sensibil, la sfarsit surubul moletat se strange iarasi.

Instalarea grosimii piesei
de prelucrat
Luati o piesa de proba, ca cea de prelucrat si presati-o contra partii inferioare a placii de conducere. Slabiti parghia de strangere (vezi fig. 11) si instalati piesa, in asa fel, incat jos sa ramana un spatiu de 1,5-2 mm (surplus de cant jos). Latimea cantului ar trebui sa fie intotdeauna min. 3 mm mai lata decat grosimea piesei de prelucrat.

Aplicarea cantului
Taiati lungimea necesara plus un mic surplus de cant. Dispozitivul de aplicat cant va fi asezat pe piesa de prelucrat, masina se va tine de maner cu mana dreapta, si cu mana stanga se va impinge cantul intre rolele de avans (fig. 12) pana cand acesta este tras, apoi prindeti imediat cu mana stanga al doilea maner (fig. 13).
Imediat ce cantul atinge rola de presare (fig. 14), incepe procesul de cantuire. Presati masina si urmariti viteza avansului corespunzatoare masinii (in directia - in fata, departat de corp). Verificati nivelul cleiului din recipient.
Suport stationar
Intr-o placa dintr-un material cu grosime de 18 mm, se va face o deschizatura pentru adaptorul de tabla livrat. Sablonul se va fixa pe partea din spate a mesei (fig. 15+16). De pe masina de aplicat cant se va lua placa de conducere si se va prinde respectiv strange cu suruburile Imbuss M6x15 (3 buc.), (fig. 17). Pe masa de lucru se va monta o dublura a mesei pentru a usura evacuarea surplusului de cant. Grosime 3-3,5 mm (fig. 18).
Curatare/Intretinere
Piesele vizibile/la suprafata se vor curata
de clei, la nevoie, cu uneltele / sculele corespunzatoare (in stadiul rece). Nu utilizati scule / unelte cu margini foarte ascutite.
 
 
  inapoi la rezultat

 
 
  Copyright 2003 - 2004, Redactia Intarzia. Toate drepturile rezervate.
   
 
 
Intarzia in format electronic
Publicitate
CONTRACTEAZA SPATIU PUBLICITAR PENTRU 2016!
Suna la 0722-435513
Publicitate
NOU IN 2016!
Publica articole de prezentare produse sau tehnologii in rubrica NOUTATI!
Informeaza, ca sa inteleaga!!